från msn.se/sex

 
Sex skäl till sex Sex har inte bara ett högt underhållningsvärde och utan kan dessutom vara nyttigt och hälsosamt. Ur ett hälsoperspektiv listar Expressen sex andledningar till att ha sex.

Minskar stress

Enligt en studie som publicerades i tidskriften Biological Psychology sänks blodtrycket samt den allmänna stressnivån när man har sex.

Stärker immunförsvaret

Att ha sex regelbundet är hälsosamt. En till två gånger i veckan har fastställts förstärka kroppens immunförsvar då en ökad mängd antikroppar, immunoglobin A, producerats. Något som hjälper kroppen att skydda sig mot förkylningar och infektioner.

Bränner kalorier

Att ha sex i 30 minuter bränner 85 eller mer kalorier. Efter 42 stycken halvtimmespass har du bränt ungefär 3600 kalorier, vilket räcker för att gå ned i vikt.

Minskar risken för prostatacancer

Att ejakulera ofta och regelbundet minskar risken för att drabbas av prostatacancer med en tredjedel. Speciellt för män runt 20 år, visar en australiensisk studie.

Lyfter självförtroendet

En undersökning vid universitet i Texas visar att en återkommande punkt i människors sexliv är självkänslan. Sexologen Gina Ogden motiverar det såhär:
"Bra sex börjar med bra självkänsla, och kan även förbättre den speciellt om sexet är kärleksfullt".

Lättare att sova

Efter orgasm frigörs hormonet oxytocin som gör det lättare att somna.


Kommentarer
Postat av: Emma Damm

Hejsan :-) kika gärna in min konstnärsblogg. Jag postar ofta nya porträtt där. Och så kör jag tävlingar, just nu om två biobiljetter. Glöm inte att adda mig på bloglovin också :-) kramar Emma

2009-01-10 @ 21:12:11
URL: http://emmadamm.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0